Psíček

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sibírsky Husky

Sibírsky husky je pes strednej veľkosti. Hlava je primeraná k telu. Mozgová časť je mierne klenutá, zužuje sa smerom k očiam. Stop je výrazný. Stredne dlhý, rovný nos je ukončený ňufákom čiernej, pečeňovej a u bielych psov mäsovej farby. Skus je nožnicový. Stredne veľké, trojuholníkovité uši sú vysoko nasadené. Oči sú mandľového tvaru a môžu byť modré, hnedé alebo každé inej farby. Telo je obdĺžnikového rámu so silným, ale nie veľmi širokým hrudníkom. Chrbát je stredne dlhý a mohutný. Hrudné končatiny sú rovné a panvové končatiny sú rovnobežné so stehnami. Labky sú oválne, kompaktné. Chvost musí byť dobre osrstený. Husky sa pohybuje elegantne.

Husky má stredne dlhú srsť s veľmi hustou podsadou. Povolené sú všetky farby od čiernej po čisto bielu so znakmi, avšak typický husky má masku.

Husky je priateľský pes s veľmi živým temperamentom. Nikdy nie je agresívny voči ľuďom. Je veľmi inteligentný, prispôsobivý a samostatne uvažujúci pes. Toto plemeno vyžaduje zamestnanie a veľa pohybu. Nie je preto vhodné pre ľudí zdržujúcich sa prevažne doma. Keďže ide o inteligentné plemeno, treba ho dôsledne vychovávať od útleho veku. Nutná je tiež socializácia s inými psami a zvieratami.

Sibírsky husky patrí medzi najobľúbenejšie severské saňové psy. Využitie nachádza predovšetkým na preteky psích záprahov. Nie je síce vynikajúci šprintér, vyhovujú mu však stredne dlhé a dlhé trate. Medzi ďalšie disciplíny patria pulka a skijöring, bikering, caniscross, weight pulling, jogging. Veľmi obľúbený je aj ako výstavný pes. Pre svoju nekonfliktnú povahu je vhodný aj na canisterapiu.

Toto sú ako šteniatka...

Toto sú ako dospelí...

                                                                                                                                                                                             Halley


Plemená psov | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    Toto plemeno je skutočne veľmi priateľské. Raz som ich mala možnosť vidieť na pretekoch psích záprahov, sú nádherné...
    Ale ako som sa niekde dočítala, nie hocikto je vhodný byť jeho majiteľom. Majú veľa energie, ktorú musia každodenne vybiť - veľa cvičenia a pohybu (veľký dvor sa nepočíta) inak si nájdu iný spôsob - čo môže mať negatívne následky na príbytok majiteľa. A keďže milujú kopanie do zeme, vlastník takého psíka by nemal byť človek, ktorý si na upravenej záhradke zakladá :D.
    publikované: 24.11.2012 15:26:19 | autor: definitelymylast (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Pekný psíček, v okolí jedného máme :)
    publikované: 04.01.2013 11:59:16 | autor: Indil (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014